UP UP UP

Rebranding van het wereldberoemde Espace Catastrophe

Circus… organisatie? Up, voorheen Espace Catastrophe, ging de laatste jaren door een aantal veranderingen heen: een nieuwe locatie en meer specifieke doelgroepen (toeschouwers, circusliefhebbers/lessen, professionals).

Die evolutie maakte dat het dringend tijd werd voor een nieuwe naam en imago. We kregen het vertrouwen om de organisatie creatief en strategisch in vraag te stellen en een helder concept te creëren.

“UP – Circus & Performing Arts is de nieuwe naam van Espace Catastrophe, het Internationaal Centrum voor de Creatie van Circuskunsten, dat nu gevestigd is op de LionCity site in Sint-Jans-Molenbeek.”

Naamgeving:

Als neutrale partij daagden we op kritische wijze Espace Catastrophe uit om vanuit andere perspectieven naar zichzelf te kijken en gedurfde keuzes te maken waar nodig.

We organiseerden een brainstorm om de basis van het merk te vormen en alle touchpoints in kaart te brengen. Het doel was om de identiteit van Espace Catastrophe inhoudelijk te benoemen met duidelijke waarden en criteria om van daaruit de vertaalslag te maken naar één krachtige naam en merkconcept. Espace Catastrophe werd herleid tot z’n meest pure vorm en zijn eigenzinnig karakter.

Concept:

een positieve levendige, beweeglijke naam, samenhangend merkconcept!

Merkbeeld & afgeleiden

Een krachtige isometrische typografie kreeg een glansrijke hoofdrol in de nieuwe grafische identiteit. De letters UP werden de visuele bouwblokken van het concept. Ze bieden een venster op de wereld van het circus, de maatschappij en de veelzijdige leefwereld van het circus.

Het resultaat?

De initiële focus op het helder krijgen van de identiteit van UP hielp ons en hun doorheen de rest van het ontwerpproces.

Het resultaat is een identiteit die makkelijk te begrijpen is door het doelpubliek, de organisatie juist representeert (op een manier waar ze er zelf achter staan), en het gemakkelijk maakt voor UP om verder te communiceren over hunzelf en hun activiteiten.

< UiTX