Jongerencommunicatie voor online stadsspel Plonge

Game • Brussel • Nederlands

Vraag

Het “Huis van het Nederlands” vroeg Josworld om de branding, naamgeving en communicatiestrategie te bedenken voor hun nieuw online stadsspel.

Doel van deze is webapp is om Brusselse anderstalige jongeren op een ongedwongen manier in contact te brengen met Nederlandstalige cultuur in Brussel.

Wij waren direct fan.

What’s in a name?

Als merknaam werd Plonge gekozen. Een speelse naam die goed aansluit bij het bestaande offline aanbod. De storytelling klinkt als volgt: “Duik figuurlijk in het Nederlands en beleef actie en avontuur in de stad. Je komt op leuke plekken en ontdekt welke kansen Nederlands in Brussel biedt. Je moet een klein beetje Nederlands kunnen om het spel te spelen. Je moet natuurlijk de duik wagen.”

Wat wisten we?

De webontwikkelaars hadden een draft versie gemaakt van de webapp. Behalve de inhoud, een beperkt kleurenpalet en typografie lag er niets vast.

Uitdaging?

De doelgroep “jongeren” hebben we samen met het Huis van het Nederlands nog verder gedifferentieerd. Nuances ontdekken, de juiste personas zorgden voor een juiste strategie. Aanvullend werd er getest en bevraagd. Op die manier verkregen we een sterke basis voor de communicatiecampagne.

Van concept naar design.

3 richtinggevende pistes

Dit werd het gekozen voorstel:

Communicatiecampagne

De webapp in de markt zetten gebeurde via doelgroepgerichte communicaties met een focus op sociale media.
Tijdens een kick off moment werd de app uitgebreid getest door groepen jongeren.

< UiTX