Damiaanactie

Genezen werkt aanstekelijk

Rebranding voor meer empowerment

Damiaanactie associëren we met stiften, Pater Damiaan, lepra en het eiland Molokai. Wat de organisatie effectief doet is minder gekend. Jammer, want Damiaanactie redt levens en ondersteunt mensen om na hun ziekte een menswaardig bestaan op te bouwen.

Het missionariswerk hebben ze al lang overboord gegooid, de organisatie is wel wereldwijd actief maar altijd met lokale mensen. Liefdadigheid ‘pur sang’ maakte plaats voor empowerment en ook wetenschappelijk onderzoek kreeg een prominente plaats.

Hoog tijd om hun oubollige imago van zich af te schudden, tijd voor een rebranding!

Actie!

Samen met het team van Damiaanactie gingen we aan de slag en zochten antwoorden op de vragen:

  • • Hoe waarderen mensen Damiaanactie?
  • • En hoe willen we dat Damiaanactie gekend is?
  • • De antwoorden leiden ons naar de onderscheidende elementen in beeldvorming rond de organisatie of de positionering.

Het designproces

Het was van meet af duidelijk dat we de ‘actie’ meer in de verf moesten zetten. Verder behielden we de fundamenten van de huidige stijl maar deden we een grondige renovatie. Op die manier zorgen we voor herkenbaarheid voor de huidige fans.

Een huisstijl is meer dan een logo. Naast het nieuwe logo bouwden we ook stap voor stap aan een nieuwe huisstijl. Elke nieuwe publicatie was een gelegenheid om nieuwe systemen of elementen uit te testen. Wat werkt behouden we en voegen we toe aan de huisstijlgids.

Partner-up met Damiaan

Het creatieve proces van de rebranding was intensief, met het Damiaanactie-team bouwden we ondertussen een hechte band op. Ondertussen is het vertrouwen kunnen groeien.

Deze kwalitatieve aanpak werpt zijn vruchten af: we kennen de organisatie, interpreteren briefings sneller, doen suggesties voor oplossingen en er zijn veel minder correctierondes nodig. De uitvoerende rol die we in het begin hadden is geëvolueerd naar een partner rol.

Ilse Errygers,

Hoofd Communicatie Damiaanactie

< Balkan Trafik! MOEV >