MOEV

Scholen in beweging zetten

Voor Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) bedachten we een nieuwe naam en logobeeld

Hiermee herpositioneren ze zich van een ondersteunende naar een wervende organisatie. Doel is om meer op de voorgrond te treden en rechtstreeks in dialoog te gaan met hun publiek. De look’n’feel mocht daarom straffer en uitdagender. De huisstijl en het logobeeld verhoogt de zichtbaarheid en schept vertrouwen.

Uitdaging? 

Hoe kan onderwijs minder focus leggen op competitie en meer op beweging en beleving? Hoe betrek je hierbij schooldirecties, leerkrachten en ouders? Hoe vertaalt dit zich in een nieuw merk en naam?

Resultaat?

Het resultaat is een nieuw merk dat zich zij-aan-zij kan zetten met z’n doelgroep. De strategie en het concept zijn gericht op merkgroei, impact maken en op een schaalbare uitrol naar afgeleide communicaties, campagnes en events.

Waarvoor staat MOEV?

We bedachten een beweegkompas om de betekenis van de naam en doel van de organisatie gemakkelijk uit te leggen.

M – Motivatie
O – Ondersteuning
E – Expertise
V – Vernieuwing – Vlaanderen – Vitaliteit

Kiezen voor een duurzame huisstijl

Een nieuwe visuele identiteit wordt consequent doorgetrokken naar alle afgeleiden: draagtassen, affiche-templates, advertenties, brochures, POS-materiaal,…

De sterkte van de huisstijl zit hem in het kunnen blijven variëren. Het geeft zowel de klant als designers de vrijheid om binnen het grafisch charter eigen accenten te leggen. Dit maakt een huisstijl duurzamer en meer gedragen.

#schoolinbeweging

De hashtag “#schoolinbeweging” vat de boodschap goed samen. Hiermee creëren we een tool om kernachtig te communiceren op sociale media. Het laat ook toe om stakeholders zich achter de boodschap te zetten.

Huisstijl in beweging

Naast een statische huisstijl werd er een geanimeerde huisstijl ontwikkeld. De promoanimatie werd opgeknipt in verschillende edits. Deze zijn inzetbaar als videobumpers, teasers, video-posts op Facebook, maar ook als paginaheader. Slim en bijna voor hetzelfde budget.

< Damiaanactie UiTX >