Balkan Trafik!

Culturen samenbrengen

Cultuur en kunst als katalysator

Balkan Trafik is de ontmoeting van creatieve mensen uit de landen van Zuidoost-Europa, de Balkan, en Brussel als multiculturele Europese hoofdstad. Ze brengen gemeenschappen samen en laat vooroordelen overstijgen door te laten zien wat ons allemaal samenbrengt: cultuur en kunst.

Het multi-artistiek festival definieert zichzelf als een platform voor culturele diplomatie. Hun opvatting is zeer breed: concerten, (online) debatten, murals, culturele interventies,… Om het met de woorden van oprichter Nicolas Wieërs te zeggen: “Trafiek van culturen betekent muziek produceren én mensen samenbrengen rond die cultuur, via de cultuur.”

Een speelsere branding

Het Balkan Trafik Festival heeft de laatste jaren internationale erkenning verworven. De merkbekendheid is groot. Voor de update zijn we vertrokken uit de sterktes van de vorige branding. Alles mocht feestelijker, digitaler, hedendaagser en speelser!

Futureproof resultaat

Het logobeeld is speelser en het kleurenpalet digitaler en scherper. Het lettertype is grondig gewijzigd, maar sluit toch goed aan bij wat er was. De stijlelementen zijn breed opgevat zodat er voldoende vrijheid is om het merk nog verder te laten groeien.

Let's get this party started!

Een dynamisch merk

Brandings zijn niet langer statisch. Ontwerpen bedenken we vanuit een dynamiek en beweging. De stijlelementen zijn zo opgebouwd dat er veel vrijheid is om te animeren.

Flexibele stijl

Een superlevendige en vibrerende stijl zorgen ervoor dat het speelse karakter van het merk volledig kan doorgetrokken worden naar alle dragers.

Conceptdesign voor de promotiecampagne.

Festivalaankleding

De stijl moest zowel inzetbaar zijn op de fysieke festivalzone als online. Tijdens de ontwikkeling van de huisstijl ging er veel aandacht naar het hybride karakter van het evenement.

De multiculturele samenleving in Brussel versterken

Oprichter Nicolas Wieërs: “De ambitie is niet alleen om buitenlandse culturen naar België te brengen. De culturen zijn al in België. Het festival wil de hand reiken naar al die gemeenschappen in Brussel. We betalen de mediakanalen van de Brusselse diaspora van Servië, Roemenië, Albanië,… om die mensen te bereiken. We werken met de Europese netwerken in Brussel.”

Quote artikel in mo-Magazine

Impact?

Balkan Trafik! heeft de afgelopen vijftien jaar een diepe maatschappelijke impact gehad. Het festival droeg bij tot de ontwikkeling van de Balkanmuziek in de Balkan zelf. Met de verandering van locatie en vernieuwing van de huisstijl wil het festival drempelverlagend zijn en zich nog inclusiever opstellen.

< Blend On! – Onderwijs versterken Damiaanactie >