Sociale onderneming Baita

Kansen scheppen

Kansen scheppen

Baita is een sociale onderneming. Met een dertigtal medewerkers en een honderdtal vaste klanten zijn ze een vertrouwd gezicht in de Brusselse non-profitsector. Naast de schoonmaakactiviteiten is Baita ook een sociaal verhuurkantoor en zijn ze de drijvende kracht achter het sociale bedrijvencentrum O-Zone.

Baita Clean Office geeft gedreven Brusselse werkzoekenden kansen. Ze krijgen hun opleiding op de werkvloer, onder individuele begeleiding van een instructeur. Dankzij deze werkervaring en begeleiding krijgen ze kansen om hun beroepsparcours verder uit te bouwen. Kortom, een toekomstgerichte aanpak.

Uitdaging

Baita Clean Office kreeg in 2021 het nieuws dat ze op korte termijn heel wat gesubsidieerde contracten erbij kregen. Heel positief, maar het hield ook in dat ze actief moesten op zoek gaan naar nieuwe werkplekken. Veel prospectiewerk dus, maar met relatief weinig middelen. Een grote uitdaging voor een kleine onderneming zonder marketingervaring.

Oplossing?

In een stapsgewijze aanpak met veel interactie kon het team van Baita zich helemaal vinden. Tijdens een workshop werden er ervaringen en inzichten gedeeld. We legden de customer journey vast, bepaalden een value proposition en gingen dieper in op feedback van klanten. Het inleven in de wereld van Baita gaf ons voldoende grondstof om het activatieplan concreter uit te denken.

Ook het team van Baita kreeg nieuwe inzichten. Naast een activatie bleek uit de workshop dat er nood was aan een sterkere positionering en update van het merk Baita.

Hedendaagser, vriendelijker en eenvormiger merk

First things first: vooraleer we ons gooiden op ondersteunende communicaties en het uitdenken van acties maakten we het branding-verhaal hedendaagser, vriendelijker en eenvormiger. Dit bij zowel het logo, de stijlelementen en bij het gebruik van tekst. Ondanks de vernieuwing konden we de basis die er al was meenemen.

Ondersteunende afgeleiden

Om eerlijk te zijn de website die er was had een redelijk homemade-gehalte en moest dus iets grondiger aangepakt worden dan was voorzien. Een kleine inspanning die makkelijk te verantwoorden was. Alleen al naar terugvindbaarheid scoort de nieuwe website nu stukken beter.

Impact?

Wat initieel een activatie was is gegroeid naar een vernieuwingstraject voor Baita. Het gaf de onderneming dankzij de verworven inzichten nieuwe zuurstof en goesting om te communiceren. Door het stapsgewijs en ‘hands on’ aan te pakken werd het ook budgettair een haalbaar verhaal.

Ondertussen loopt de communicatie vlot, bereiken ze de juiste prospecten en geraken de werkplekken ingevuld.

 

 

< #studentzijnis