UiTX

Finding the X

Een jongerenmerk voor UiT

Hoe kun je jongeren inspireren en activeren om nieuwe ervaringen op te doen binnen het cultuuraanbod? Het moedermerk UiT had géén enkele connectie met de doelgroep, de oplossing lag in het bedenken van een nieuw submerk: UiTX.

16- tot 26-jarigen inspireren en activeren

Jongeren tussen 16 tot 26 jaar zijn een zeer diverse en brede groep. Kortom: allesbehalve makkelijk om te bereiken. Een merk laten passen in de leefwereld van die jongeren is in eerste instantie vooral niet claimen dat je een jongerenmerk bent. Het succes zit hem eerder in raakvlak zoeken: zowel visueel, als de manier hoe je spreekt en waarvoor je staat als merk.

Veronderstellen? Neen, liever testen. We stelden de vraag aan de jongeren zelf!

Voorstellen qua naamgeving, visuele identiteit en storytelling toetsen we met een diverse groep jongeren af. De feedback die we kregen was zeer waardevol en maakte het beslissings- en designproces effectiever.

Doordat jongeren zich betrokken voelen kregen we ook de juiste input.

CHOOSE YOUR PIKACHU

Resultaat van de survey was een mix van meningen en bezwaren. Het kwam erop aan om tendensen in meningen te ontdekken en deze te filteren. Interessant was om te merken dat er gelijkenissen en verschillen waren tussen de verschillende leeftijden.

Qua merkbeeld en merknaam kwam de suffix UiT+X als favoriet naar voren. Kort, universeel en speels.

FINETUNING

UiTX mag als merkbeeld wat lostaan van het moedermerk. Daarom werd er gekozen voor een aparte en opvallende kleurenset. Ook het aanspreken mocht scherper, speelser en eigenzinniger. Liefst van al mocht het wat knallen.

Een digitaal logo betekent ook een bewegend logo. Hoe werkt het merk in een digitale omgeving? Hoe werkt het op sociale media?

Om de overgang van het ‘oude’ BiLL-merk, want zo heette het jongerenluik van publiq, naar UiTX aan te kondigen bedachten we deze animatie.

Output?

Een sterk merk leeft en kan groeien. Door de set-up van een grote huisstijlbibliotheek met templates en elementen voorzagen we het team van publiq met de nodige tools. Empoweren maakt een merk toekomstbestendig. Het resultaat is het beste zichtbaar op de levendige Instagram pagina van UiTX.

< MOEV