Talent for Teaching

Laat jong lestalent nu al schitteren

Een unieke ervaring

Met Talent for Teaching, een initiatief van Koning Boudewijnstichting i.s.m. Onderwijscentrum Brussel, kunnen leerlingen uit de derde graad secundair proeven van een leven voor de klas. De jongeren worden begeleid en hun inzet wordt beloond. Een mooi opstapje naar de leerkrachtenopleiding. Want lestalent kan niet vroeg genoeg ontdekt en gestimuleerd worden.

Generatie overstijgende naam

Het project wil zowel leerkrachten als leerlingen bereiken. Een naam zoeken die beide doelgroepen aansprak was de eerste uitdaging. Samen met mensen uit de twee doelgroepen brainstormden we over een nieuwe naamgeving. Zes naamvoorstellen werden gelanceerd!

De doorslag van de eindgebruikers

Om helemaal zeker te zijn werden zowel de naamvoorstellen als de brandingconcepten voorgelegd aan meerdere mensen. Leerkrachten, leerlingen en aspirant leerkrachten gaven input en zo werd het gemakkelijk om te besluiten. Talent for Teaching kwam eruit als klinkende naam!

Activatiecampagne

Stap 1: prikkel de interesse

Een visuele stijl die aanspreekt

Jongeren aanspreken en bereiken is wat de campagne in de eerste plaats moet doen. Ze moeten zich identificeren met de visuals. Daarom zijn we op zoek gegaan naar authentieke beelden en portretten. Oprechte reacties en de menselijke kant tonen is hierbij zeer belangrijk.

Stap 2: de tools om te activeren

Draaiboek en downloads

Breed bereiken genereren doe je niet enkel door te adverteren, ook de community rond het project kan ambassadeur worden. Een webpagina met downloads zorgt hier voor.

Daarnaast is communicatie de sleutel om het project te laten slagen. In het draaiboek vinden deelnemers inhoudelijke en praktische informatie over starten met Talent for Teaching. Ook de begeleiding tijdens het project zelf wordt aan de hand van heldere inspiratiewijzers voorzien.

Impact?

De campagne is schaalbaar en herhaalbaar. Tijdens het eerste jaar is de aanpak compact, maar de ambitie is om komende jaren het project te laten groeien en verder uit te rollen. Meer info op www.talentforteaching.be

< No Way WoonCoop empoweren >