JES

Maatwerk in jongerencommunicaties voor JES

Uitdaging?

JES is een stadslabo voor kinderen en jongeren in Antwerpen, Brussel en Gent.

JES kiest er bewust voor elk project een eigenheid te geven. Zo slagen ze er in dieper te differentiëren. Jongeren voelen zeer goed aan wanneer visuals op hun leefwereld afgestemd zijn.

Hoe vatten en visualiseren we de dagelijks realiteit van jongeren in een stedelijke omgeving? Hoe spreken we hen ‘echt’ aan? Simpel: betrek hen.

De zoektocht naar een stijl op maat van subgroepen jongeren, is voor ons als communicatiemakers, de uitdaging bij elk project van JES.

Wat?

• advies
• conceptontwikkeling & gebruikers betrekken
• visueel maatwerk
• online/digitaal
• afgeleide communicatiedragers

Dialoog is key!

Voor elk JES project, of het nu gaat om festival communicatie, affiches om hun opleidingen in de kijker te zetten of een online platform, nemen we de tijd voor dialoog. We luisteren, vragen door, luisteren nog eens en stellen de vraag in vraag totdat we samen met het JES-team tot een heldere briefing komen. Zodat zowel wij als JES een duidelijk beeld hebben van wat en wie we willen bereiken en met welk doel. 

Daarna betrekken we JES stapsgewijs in het creatieve proces. We geven hen daarbij een actieve rol. Niet alleen kunnen ze inhoudelijke inzichten geven, maar ze vormen ook de directe link met hun eindgebruikers.

Voorbeeld: "Change Your future"

Een concreet voorbeeld: voor het ‘Change Your Future’ project hadden we nood aan ‘echte’ Brusselse gezichten, na overleg organiseerden we samen met JES een fotoshoot. De grote plus is dat je samen een team vormt met de opdrachtgever en wordt het uitvoerende aspect helemaal anders ervaren!

Een mix van stijlen, eenzelfde toon

De mix van stijlen is enorm divers, toch blijven de projecten de JES-stempel dragen. Herkenbaarheid zit hem niet direct in het visuele, maar eerder in de toon. De durf om telkens anders te doen en los te laten is iets waarvoor we ons graag voor inzetten!

Oprechte betrokkenheid ontstaat als je bewust ruimte laat voor je eindgebruikers, zelfs, of eerder: liefst tijdens creatieve processen.

 

 

 

< UiTX