nederlandsoefeneninbrussel.be

Durven kiezen voor de gebruiker

Wat?

Een heldere website waarin de ervaring van gebruikers 100% centraal staat. De visueel frisse en aantrekkelijke look is volledig bedacht vanuit de gebruikerservaring. Kortom ‘design for people’

Onze aanpak?

Vaak gaan wordt er vertrokken vanuit veronderstellingen om een website te maken op maat van de gebruikers. In de praktijk merken we steeds meer dat dit niet werkt.

Samen met het Huis van het Nederlands Brussel kozen we om de gebruikers tijdens het hele traject centraal te plaatsen. Hoe? Door hun noden onder de loep te nemen en er de wireframes en het ontwerp op af te stellen.

Hoe vertaald zich dat concreet?

Door gebruikersprofielen op te maken en mensen te contacteren. Tijdens de gesprekken werden inzichten verzameld en de belangrijkste taken en blokkades in kaart gebracht. Een persoonlijk aanpak dat een wereld van verandering brengt. Bij elke stap binnen het designproces werd de gebruiker betrokken. Een aanpak die enorm veel meerwaarde en inzichten creëert. Het heeft daarnaast de opdrachtgever geholpen om beter te communiceren voor andere projecten.

Uitdaging & verwachtingen?

Een website realiseren waarop niet-Nederlandstalige bezoekers gemakkelijk hun weg vinden, nieuwe dingen ontdekken en geïnspireerd raken. 

De verwachtingen waren simpel: zoveel mogelijk mensen de kans bieden om Nederlands te oefenen in Brussel.

 

Doelgroep?

Alle niet-Nederlandstalige volwassen Brusselaars ongeacht hun vooropleiding. Kortom een zeer divers publiek!

Visueel eenvoudig

De criteria voor afbeeldingen en stijlelementen werden snel duidelijk: taalneutraal en universeel! Weg van het abstracte of het complexe. Daarom maakten we de keuze om te werken met duidelijke, maar hedendaagse illustraties en iconen. Een stijl die later makkelijk uitgebreid kan worden.

Empoweren

We houden ervan klanten te ‘empoweren’ en hen de nodige tools aan te reiken waarmee zij zelf aan de slag kunnen. We deelden een Adobe Creative Cloud Library met alle huisstijlkleuren en lettertypes, alsook verschillende templates waarop verder kan gebouwd worden. Op die manier kan het project nog verder groeien. Duurzaamheid voor alles!

< UiTX