Het Neerhof

Een werkende boerderij

“Handen uit de mouwen, laarzen in de modder, haren in het stro!”

Het Neerhof is een historische vierkantshoeve aan het randje van Brussel.

Het is een educatief en biologisch landbouwbedrijf, dat zowel klasgroepen als gezinnen en klanten van de boerderijwinkel ontvangt.

Meer dan een educatieve boerderij

Het Neerhof is een levendige plek waar veel kan en veel gebeurt, maar met hun communicatie richtten ze zich vooral op scholen, terwijl hun aanbod veel breder is dan enkel klasbezoeken.

Omdat Het Neerhof meer open en toegankelijk wil zijn voor mensen uit de omgeving en uit Brussel vroegen ze ons om samen hun branding te verbreden.

De tone of voice vastleggen

Onderzoek, benchmarking en brainstormen

De aanpak en strategie bepaalden we samen met het team van Het Neerhof. Er was een nieuwe huisstijl nodig die speels en positief is, maar zeker niet te kinderachtig of te zakelijk. Kortom de juiste balans vinden.

De boerderijwinkel was sinds een paar jaar open maar had geen plaats in de vorige branding, dus die moest er zeker gemaakt worden.

In onze hoofden gerijpt: een herkenbare maar veelzijdige huisstijl die alle ruimte geeft aan de vele mogelijkheden van Het Neerhof.

Een nieuwe visuele identiteit voor Het Neerhof

Nieuw logo!

Het nieuwe logo past beter. Het is ook beter leesbaar voor een divers publiek.

Er zijn verschillende varianten, zodat we de verschillende activiteiten op Het Neerhof kunnen laten zien!

Branding materialen

De kleuren zijn gebaseerd op die van het vorige logo.

Behalve nieuwe kleuren en fontkeuzes zijn er ook patronen en andere achtergrondelementen voorzien die gebruikt kunnen worden in posters, verpakking, social media beelden en andere communicatie.

Online

We haalden een frisse website van stal waar we de nieuwe branding op toepassen.

Ontwerp-ingrediënten waar de klant zelf mee kan koken

Canva templates

Canva is een toegankelijk online designplatform dat gemakkelijk te gebruiken is en waar de klant zelf beelden kan maken. Voor een kleine organisatie een pluspunt.

We staken er een hele bussel versgeplukte logo’s en patronen in zodat Het Neerhof zelf, op sociale media, hun ei kan leggen.

Brandguide

De nieuwe brandguide zit vol met duidelijke richtlijnen voor de nieuwe vormgeving en de toon van de communicatie.

Fotografie

Voor het Neerhof namen wat foto’s om zo de branding te versterken.

(We hebben er stiekem heel hard van genoten)

 

Wat was de impact?

Goed nieuws! Het Neerhof identificeert zichzelf veel meer met de nieuwe branding. Het voelt meer als van hen en alsof het dichter aansluit bij wat ze aan het doen zijn.

Het Neerhof heeft nu ook veel materiaal waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan, en ze gebruiken dit met verve op Instagram and TikTok.

< #studentzijnis