CPDP 2021 online conferentie

De vinger aan de pols in een steeds veranderende digitale wereld

CPDP?

CPDP (Computers, Privacy and Data Protection) is een jaarlijkse driedaagse wereldwijde conferentie die gewijd is aan privacy en gegevensbescherming. Het biedt een forum waar verschillende stemmen worden gehoord en waar standpunten worden bediscussieerd, vergeleken en afgewogen. Wij maakten het ontwerp voor de volledige visuele identiteit en online communicatie.

Onze aanpak?

De basis van de visuele identiteit vonden we in het proces van gegevensbescherming en het idee van altijd veranderende pixels. Het punt in het ontwerpproces waarop het beeld geleidelijk vorm krijgt, geeft precies CPDP’s digitale mindset weer. Het inspireerde ons tot het creëren van een minimalistisch patroon met een duidelijke digitale ondertoon. Patronen die terugkomen in de website, animaties, social media en de look van het netwerkplatform. We ontwikkelden zelfs een online generator waarmee CPDP zelf patronen kan creëren.

Hoe CPDP's wereld onze wereld maken?

We organiseerden een brainstormsessie om de doelstellingen en verwachtingen van CPDP volledig te begrijpen. Deze digitale co-creatieve sessie hielp ons om iedereen van het team af te stemmen op hun visie voor de aanpak van de website en het conferentieplatform.

In de loop van 2021 begon de zoektocht naar virtuele alternatieven. Privacy Salon had een specifiek probleem omdat geen enkel bestaand platform slaagde voor de test als goed voorbeeld op vlak van GDPR, tracking, privacy of databescherming. “Kunnen we dat zelf ontwikkelen?” was onze vraag aan Josworld. “Zal het werken en kan het er goed uitzien?”. De antwoorden over de hele lijn waren positief en een uniek voorbeeld voor de hele sector van privacy professionals.”

 

Thierry Vandenbussche
Art and Events Director
Privacy Salon

Webdesign & development

De website vormde de ‘entree’ voor de deelnemers van het driedaagse evenement. Naast toegang tot de panels, het programmaoverzicht en informatie over de panels en sprekers, geeft de website ook toegang tot de virtuele CPDP-omgeving in Gather Town.

Generatieve kunst ontmoet webdesign

Als extra visueel element hebben we gewerkt met pixels die continu veranderen: ze komen tevoorschijn, vervagen, veranderen van kleur, bewegen doorheen de identiteit. Deze visuele gimmick is als het ware de vertaling van de organisatie die het hele privacy & data beschermings-landschap visualiseert en verschillende onderwerpen met elkaar verbindt.

Innovatieve event planning

Gezien de aard van een privacy gerichte conferentie, moesten we ervoor zorgen dat we volledige controle hielden over de manier waarop de gegevens werden verwerkt. Samen met meerdere partners creëerden we een online conferentie website die specifiek werd gebouwd voor de behoeften van CPDP:

  • • Een online planning tool voor bezoekers waarin zij hun eigen schema konden samenstellen dat kon worden geëxporteerd naar hun persoonlijke agenda.
  • • De integratie van een volledig op maat gemaakte (en besloten) live streaming oplossing, geleverd door Slash9 Productions.
  • • De mogelijkheid voor mensen om vragen te stellen aan de panelleden via een Q&A onderdeel tijdens de streams die gemodereerd werd door de studenten van de VUB.
  • • Een integratie van de door ons gecreëerde visuele identiteit, waarbij de pixels ter plekke werden gegenereerd en gedurende de dag veranderden op basis van de gesprekken en het tijdstip van de dag. Deze visuals werden ook gebruikt als basis voor de begin- en eind schermen tijdens de live streams.

Communicatie & sociale media

Online generator

Wij geven onze klanten graag de tools om zelf aan de slag te gaan. Voor dit project, gingen we een stapje verder: onze online generator maakte het mogelijk om verschillende templates op te zetten zodat het team van CPDP zelf aan de slag kon met sociale media.

Sociale media pakket

Virtueel netwerken?

Géén probleem, we designen jouw wereld op maat.

Gather Town – virtueel netwerkplatform

Hoe kan je nu netwerken als je niet fysiek aanwezig kunt zijn op een evenement? 

Gather Town diende als een virtuele conferentieruimte waar je andere deelnemers kunt ontmoeten en met hen kunt interageren. In de ontspanningsruimte kon je het werk van kunstenaars bekijken. Sponsors en partners hielden meerdere side-events en break-out sessies in de ontmoetingsruimte. De conferentieruimte was verdeeld in 5 portaalruimtes waar je je weg kon banen naar het panel van je keuze.

Interactieve objecten

Verschillende skins werden ontworpen door Josworld om 3D-objecten aan te kleden in Gather Town.

Impact?

  • CPDP2021 bood 85 panelsessies met meer dan 500 internationale sprekers uit de academische wereld, de publieke en private sector en het maatschappelijk middenveld.
  • • De conferentie werd bijgewoond door meer dan 1300 deelnemers uit 28 landen, waarvan 70% van buiten België kwam.
  • • Naast het hoofdprogramma bood CPDP2021 ook verschillende nevenactiviteiten zoals tentoonstellingen, rondetafelgesprekken, artist talks en wrap-up sessies. Het social event platform van CPDP2021 in Gather Town werd bezocht door meer dan 1500 unieke bezoekers!
< UiTX