Capacity building voor Europese culturele hoofdsteden

Branding voor een community

Capacity building voor Europese culturele hoofdsteden

‘Capacity building for European Capitals of Culture’ is een subproject in opdracht voor de Europese Commissie. Het project ondersteunt capaciteitsopbouw en peer-learningactiviteiten voor culturele hoofdsteden van Europa (ECoC’s). Het is de bedoeling om geselecteerde steden praktische ondersteuning te bieden waar een gebrek aan vaardigheden is vastgesteld, met een robuuste structuur voor technische bijstand, een reeks instrumenten, materialen, praktische en theoretische expertise en kennis, en tegelijkertijd de netwerkmogelijkheden voor organisatieteams van de ECoC’s te vergroten.

Behoefte aan een sterke identiteit!

Het idee was om niet alleen een platform, maar eerder een community vorm te geven. De betrokken organisaties moesten vooral zichzelf in de identiteit herkennen. De uitdaging was om een branding te creëren die tegelijkertijd universeel maar ook divers aanvoelt.

Een wendbaar merk

De merkidentiteit zal voor lange tijd gebruikt worden. Om de communicatie levendig te houden, ontwikkelden we verschillende stijlelementen die dit mogelijk maken.

Breed inzetbare design-toepassingen

Posters, brochures, announcements, online meetings, lanyards, publicaties,…

Voorbeeld van een tote bag

< UiTX