Blend On! – Onderwijs versterken

Inspirerende communicatiemiddelen om blended learning te omarmen in het onderwijs

Onderwijs versterken

COVID-19 heeft het onderwijs flink door elkaar geschud, vooral bij kwetsbare gemeenschappen in minder welvarende landen. Leerkrachten, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals hebben massaal de overstap gemaakt naar online professionele ontwikkeling (CPD). Ondanks de vele uitdagingen is VVOB, onderwijs voor ontwikkeling, blijven geloven in de waarde van blended learning, waarbij online en traditioneel leren worden gecombineerd.

 

In samenwerking met overheden werden er boeiende blended CPD-programma’s ontwikkeld, gericht op speels leren voor onderwijsprofessionals in Zuid-Afrika en Vietnam. Tegelijkertijd begon VVOB samen met partners over de hele wereld aan een creatief proces om een “Gids voor Blended CPD te maken. Als creatieve partner stonden we paraat om zowel het gedrukte als het digitale materiaal vorm te geven en te ontwikkelen.

Onze aanpak?

De aanpak van VVOB was gericht op één doel: organisaties aansporen om blended learning te omarmen. Inspireren en motiveren gebeurt door een helder stappenplan aan te bieden via video’s, praktijkvoorbeelden en de ontwikkelde gids. Voordat we van start gingen, voerden we een content oefening uit om samen met het betrokken team de beste aanpak te bepalen. Daarna lanceerden we een tweetalige website in het Engels en Vietnamees, waar al het materiaal naadloos samenvloeide.

Resultaat?

Blend on! Een open-access gids die laat zien hoe traditioneel leren en op afstand leren samenkomen. Om de doelgroep aan te spreken kozen we voor een inclusief ontwerp,doordrenkt met levendige en luchtige illustraties. Door de grote hoeveelheid aan lesmateriaal speelde de typografie een cruciale rol, zodat zelfs de meest omvangrijke inhoud een genoegen was om te lezen. In totaal creëerden we 6 explainervideo’s, evenals 6 diepgaande casestudyvideo’s aan leerzaam materiaal.

Dit project heeft één doel: lesgevers helpen bij het omarmen van blended learning en zo een stevige basis te leggen voor een verbeterde onderwijservaring te midden van toch wel uitdagende omstandigheden.

Meer info: www.blend-on.org

< Garsons Uniek Balkan Trafik! >