Prométhéa

Rebranding van Prométhéa

Inspireren, leren en connecteren

Prométhéa creëert banden en ontmoetingen tussen de culturele, erfgoed en de zakenwereld op een betrokken, professionele en vooral menselijke manier. Prométhéa is dé referentie geworden voor mecenaatschap in België door bruggen te bouwen tussen mensen, bedrijven, instellingen en verenigingen.

Daarnaast begeleiden ze eveneens bedrijven bij de ontwikkeling van hun mecenaat strategie, want maatschappelijk verantwoord ondernemen vergt inzicht.

Het merk Prométhéa herbekeken

Als een toekomst gedreven organisatie evolueerde Prométhéa de laatste jaren sterk. Het DNA van de organisatie werd herdacht. Een sterkere positionering was stap nummer één. Het merkconcept mocht scherper, maar ook eenvoudiger.

Prométhéa is de organiserende motor, daarnaast bepalen de regionale collectieven mee de richting. Elk met een eigen communicatiestijl en identiteit. Er was een noodzaak om iedereen voldoende bewegingsruimte te geven, maar tegelijkertijd streven naar consistentie. Strategisch was het een logische keuze om hun huidige namen te behouden, wel altijd onder de paraplu van Prométhéa.

 

Verandering in stapjes

Een veranderingsproces neemt tijd en vraagt veel energie van een organisatie. Samen met Prométhéa stippelden we de stappen uit en gaven stakeholders en beslissingsnemers hierin een plaats. Dit maakt het hapbaar. Tijdens het voortraject werd ruimte gecreëerd voor brede input en een open dialoog. Dit schept vertrouwen en op die manier kon er niet alleen naar hun toekomst gekeken worden, maar ook naar zichzelf. De menselijke kant in zo’n traject is haast even belangrijk als de strategische.

 

Eenvoudig, speels en professioneel

De uitdaging: een passende merkvorm bepalen die breed inzetbaar is en voldoende toelaat zich te transformeren naar verschillende variaties. De sterkte zit hem in de eenvoud en combinatie van de vormen, het maakt het logobeeld zeer wendbaar.

 

Een verbindende basiskleur afgewisseld met verschillende steunkleuren zorgt voor betere consistentie. Bij alle communicaties van Prométhéa ging er steeds veel aandacht naar leesbaarheid en typografie. Deze traditie hebben we meegenomen in de keuze van het lettertype. Het resultaat: een mix van twee stijlen. De letters krijgen zo een prominente plek in het merk.

 

 

Impact?

Via een sterkere visuele positionering willen we hun rol als verbindende netwerkorganisatie nog beter laten uitspelen. Door flexibiliteit te voorzien in de stijlelementen, de nodige omkadering en tools aan te reiken kunnen de regionale collectieven de nieuwe branding omarmen en uitdragen.

Meer weten over branding? Klik hier.

 

< UiTX