Walk for your future

Drempelverlagende campagne voor de klimaatmars

Er is dringend bewustzijn en actie rond de klimaatcrisis nodig. De wereldwijde uitstoot van broeikasgassen blijft stijgen en de gevolgen van klimaatverandering worden duidelijker. Een klimaatmars zet hierdoor politieke leiders onder druk om actie te ondernemen en de uitstoot te verminderen en de opwarming te beperken.

Om mensen te overtuigen om mee te stappen met deze Belgische klimaatmars moeten we hen mobiliseren en betrekken, samenwerken en hen empoweren om zich uit te spreken voor klimaatactie. Kortom: “walk for your future!”

In opdracht van de Belgische KlimaatCoalitie.

“Marcheren marcheert!”

Doel was om een laagdrempelige campagne te realiseren die toegankelijk is voor een breed publiek. Kiezen voor een eenvoudig concept als meestappen leidt tot een meer inclusieve en effectieve campagne.

Stappen verbindt generaties en culturen, meestappen kan iedereen. Jong of oud, activist of pacifist,… kortom de drempel om deel te nemen hebben we bewust heel laag gehouden.

Herkenbare stijl, nieuwe boodschap

Bij het maken van het ontwerp hebben we gekeken naar wat mensen aanspreekt en in beweging zet. Een activistische stijl gebruikt felle kleuren, sterke contrasten en grafische afbeeldingen om de boodschap krachtig over te brengen en emoties op te wekken. We hebben deze herkenbare stijl gebruikt als basis voor het ontwerp van campagne.

Een menselijk campagnebeeld

Een campagnebeeld ontwerpen? Gebruik dan echte mensen! Het versterkt namelijk de boodschap en maakt een emotionele connectie met de kijker. Stockfoto’s voelen soms onpersoonlijk aan en kunnen de geloofwaardigheid van de campagne in twijfel trekken. Echte mensen zorgen voor een gevoel van authenticiteit en benadrukken diversiteit en inclusie. Zo spreekt de campagne een breder publiek aan en komt de boodschap beter over!

Sense of urgency

Uiteindelijk hebben we een mobilisatiecampagne opgezet die een gevoel van urgentie, hoop en gemeenschapszin creëert om mensen te inspireren om in actie te komen en deel te nemen aan de klimaatmars. Een campagne die naar gevoel tegelijkertijd zeer laagdrempelig en menselijk is.

Het resultaat?

30.000 mensen stapten zondag 23 oktober 2022 mee, waaronder veel mensen voor de allereerste keer.

< UiTX