eNSPIRED

De impact van internationale dialoog

Wat is eNSPIRED?

VVOB – education for development werkt aan de duurzame verbetering van het onderwijs in Vlaanderen en het buitenland. Kwaliteitsvol onderwijs verzekert gelijke kansen voor iedereen en is de sleutel voor een rechtvaardige wereld. eNSPIRED is het VVOB-programma dat via onderwijspraktijken uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika een internationale dialoog tot stand brengt en zo onderwijsactoren inspireert over inclusief en kwaliteitsvol onderwijs. eNSPIRED wil een gids en inspiratiebron zijn om stimulans te geven aan de internationalisering van onderwijs in Vlaanderen.
VVOB vroeg ons om een overzichtelijke uitgave te realiseren die een bundeling is van alle expertise die in de periode 2014-2021 verzameld en gedeeld werd op het gebied van gelijke onderwijskansen en internationale dialoog. Om eNSPIRED als gids en inspiratiebron online te promoten werkten we ook een promovideo uit.

Het resultaat

Tijdens een contentstrategische workshop bepaalden we samen met het team van VVOB de structuur en gingen we na welke inhoud relevant was. Om eenzelfde tone & voice te krijgen, passend met het merk VVOB, werden alle teksten hieraan aangepast met oog voor helder taalgebruik.

Een interactieve online publicatie is het resultaat, daarnaast is er een gedrukte en downloadbare versie beschikbaar.

Let's get digital!

Géén klassieke PDF, maar er werd gekozen voor een interactieve online publicatie. Met de mogelijkheid om video, foto’s en inhoudslagen te integreren.

Klik hier om de publicatie te bekijken!

Animatie

Om het eNspired-programma en de publicatie online te promoten ontwikkelden we een handige explainervideo.

“Jullie hebben goed geluisterd en exact begrepen wat we nodig hadden.”

Lisse Moons, communicatiemedewerker VVOB

< UiTX