Damiaanactie – communicaties en activaties

Damiaanactie: Let's put the action back in Damiaan!

Blaas tuberculose van haar sokken!

Naast de klassieke Damiaan-stiftjes bedachten we nieuwe merchandise-voorstellen die een breed publiek kunnen aanspreken. De sokken scoren goed en hebben ondertussen een vaste stek gekregen in de webshop.

Informeren is sensibiliseren

Goede, duidelijke en heldere informatie is erg belangrijk voor Damiaanactie. Lepra en TBC zijn beide behandelbare ziektes, maar een van de belangrijkste factoren van sterfte is verkeerde informatie rond de ziektes. Samen streven we ernaar om verkeerde informatie te weren voor zowel de patiënten als het algemene publiek, zoals donateurs en het onderwijspubliek. Visuele communicatie speelt een sleutelrol in het sensibiliseren. Een verantwoordelijkheid die we met veel engagement opnemen.

Op sensibiliseren staat geen leeftijd

Samen met Damiaanactie ontdekken leerlingen via beeld- en spelmateriaal en ludieke oefeningen dat genezen van een ziekte niet overal ter wereld vanzelfsprekend is. Ze leren verbanden leggen, kritisch nadenken en samen naar oplossingen zoeken. Als communicatiepartner hadden we aandacht voor het begrijpbaar maken van de inhoud. Bij de opmaak ging er veel aandacht naar het visuele, maar ook naar het afstemmen van de verschillende leeftijdsgroepen.

Impact?

De alomvattende aanpak van Damiaanactie werpt haar vruchten af, maar er is nog een lange weg te gaan. Het sensibiliseren is een continue strijd. Een strijd die veel energie vergt. Een van de eerste stappen naar genezing is het herkennen van de symptomen. We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan het begrijpbaar maken via een impactvolle communicatie.

< #studentzijnis