19/09 Jostalks #3:
“Gender in de blender”

Geschreven door Thijs op 30 januari 2023

Jostalk “Gender in de blender” dinsdag 19 september om 17u.


In deze talk vertrekken we van de “I” uit LGBTQI+ (intersekse) en rollen we in de wereld van genderfluïditeit, non-binariteit, gender queerness etc. Naast het begrippenkader gaan we concreet aan de slag en zoeken we samen naar wat relevant of dienbaar is. De sessie brengt een mix van inzicht, reflectie en discussie.

Daarnaast gaan we de toegepaste toer op: inclusief schrijven is hot. En terecht. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt? Hoe vermijd je de zij en hij die misschien nog al te vlot uit je pen gerold komen. Kortom, hoe schrijf je genderneutraal?

Kom luisteren naar deze Jostalk. Het idee is eenvoudig: hapjes en drankjes en interessante gastsprekers uit ons netwerk die een onderwerp belichten. Tussendoor en erna voorzien we uitgebreid tijd voor netwerking. Kom maar af! Emmanuelle Verhagen heeft als gastspreker moeten annuleren, maar we hebben een andere zeer interessante gastspreker gevonden.

De 2 gastsprekers voor deze sessie zijn:

  • Izzy Claerhout (Zij / Hun). Izzy is openlijk transpersoon en ondernemer. Met Recruitment Architects focust ze voornamelijk op change management en coaching van HR en Talent Acquisition teams. Het uitgangspunt van haar organisatie is eenvoudig: de maatschappij en de arbeidsmarkt zijn de afgelopen decennia sterk veranderd. Rekruteringsprocessen binnen bedrijven en organisaties zijn vaak onvoldoende aangepast aan deze nieuwe (diversere) realiteit. Daarnaast is Izzy actief betrokken bij Jobs For Humanity waar ze enerzijds internationaal LGBTQIA+ coaching aanbiedt voor bedrijven, organisaties en werkzoekenden en anderzijds kenbaarheid van de organisatie voorziet binnen België.
  • Voor deze Jostalk deelt Tine Swaenepoel haar tips and tricks over inclusief schrijven.

 

 

Voor wie?
We ontmoeten graag nieuwe mensen, dus iedereen met interesse in dit onderwerp is welkom!

Praktische info:
Locatie: Josworld, Lakensestraat 99, 1000 Brussel
Timing: ontvangst vanaf 17u, start stipt om 17u30, einde voorzien omstreeks 19u30.
Prijs: Jos trakteert!

Deze talk gaat door in het Nederlands.