19/09 Jostalks #3:
“Gender in de blender”

Geschreven door Thijs op 30 januari 2023

Jostalk “Gender in de blender” dinsdag 19 september om 17u.


In deze talk vertrekken we van de “I” uit LGBTQI+ (intersekse) en rollen we in de wereld van genderfluïditeit, non-binariteit, gender queerness etc. Naast het begrippenkader gaan we concreet aan de slag en zoeken we samen naar wat relevant of dienbaar is. De sessie brengt een mix van inzicht, reflectie en discussie.

Daarnaast gaan we de toegepaste toer op: inclusief schrijven is hot. En terecht. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt? Hoe vermijd je de zij en hij die misschien nog al te vlot uit je pen gerold komen. Kortom, hoe schrijf je genderneutraal?

Kom luisteren naar deze Jostalk. Het idee is eenvoudig: hapjes en drankjes en interessante gastsprekers uit ons netwerk die een onderwerp belichten. Tussendoor en erna voorzien we uitgebreid tijd voor netwerking. Kom maar af!

De 2 gastsprekers voor deze sessie zijn:

  • Emmanuelle Verhagen (ij/ijr) is een impact gedreven ondernemer. Na een internationale carrière in het bedrijfsleven als merkportfolio consultant voor Global Fortune 500-bedrijven, leidt ij nu DUIN Partners, een adviesbureau dat zich richt op het verbeteren van de organisatorische veerkracht om de duurzaamheidsuitdagingen het hoofd te bieden. Met een MSc. in Toegepaste Economie en een MBA van SDA Bocconi, is ijr werk wetenschappelijk onderbouwt en datagedreven. Emmanuelle is voorzitter en/of bestuurslid van o.a. Intersekse Vlaanderen, çavaria – de LGBTQI+ koepel in Vlaanderen – en The Humanity Summit.

    Emmanuelle Verhagen

  • Voor deze Jostalk deelt Tine Swaenepoel haar tips and tricks over inclusief schrijven.

    Tine Swaenepoel

 

 

Voor wie?
We ontmoeten graag nieuwe mensen, dus iedereen met interesse in dit onderwerp is welkom!

Praktische info:
Locatie: Josworld, Lakensestraat 99, 1000 Brussel
Timing: ontvangst vanaf 17u, start stipt om 17u30, einde voorzien omstreeks 19u30.
Prijs: Jos trakteert!

Deze talk gaat door in het Nederlands.