Blog: Human driven? Meer dan ooit!

Geschreven door Thijs op 23 maart 2020

Straffe tijden, maar ook wel heftige. Eerlijk toegegeven was het een harde binnenkomer vorige week: de deuren toe, iedereen thuis achter zijn laptop en blijven gas geven. Als team hangen we heel dicht bijeen. Het persoonlijke trekken we graag door in onze aanpak.

Plots was het schakelen naar iets waar we minder van houden: afstand nemen. Samen een koffietje drinken, schouderklopjes uitdelen,… finito! Een gedragswijziging die een heel klein beetje aanvoelde als een ontworteling. Het menselijke zit nu eenmaal diep in het DNA van Josworld genesteld.

“Het menselijke zit nu eenmaal diep
in het DNA van Josworld genesteld.”

Alles digitaal?

Vooral wat dat laatste betreft zullen we de komende periode helemaal anders moeten benaderen. Alles valt digitaal op te lossen hoor ik je dan zeggen, maar de vraag is of alle stappen in een creatief traject digitaal te vertalen zijn? Er bestaan fijne tools zoals Google G Suite, Miro, Slack, Adobe Cloud,… die soelaas bieden. Maar toch… Een creatief traject bevat sleutelmomenten waar persoonlijk samenzitten essentieel is. Je inleven door te luisteren en te praten kan je nog wel via een videocall doen, maar tijdens een workshop, brainstorm, training gebeuren de interacties toch wat anders. Technologie mag op zo’n momenten geen drempel zijn, wel een versneller.

Processen en methodes zullen veranderen. Deze crisis zal sowieso een verrijking zijn voor ons adaptief vermogen. Samen vinden we wel de nodige creatieve oplossingen. Die zijn er. Af en toe zal het trial and error zijn aangevuld met veel maatwerk. Hoe dan ook blijven we ‘best practices’ delen en roepen anderen op dit ook te doen.

 

Doelgericht

Een ding maakt ons wel heel blij (en hopelijk ook jou): er zijn nog nooit zoveel impactvolle initiatieven opgestart. Het toont in ieder geval wel aan dat doelgericht denken en doen een verschil maakt.

 

Tot binnenkort, heel binnenkort!

Laat ons hopen dat we jullie snel terug in perso kunnen ontmoeten, maar voorlopig zetten we met veel plezier onze camera aan om elkaar te zien. Stuur maar een mailtje om af te spreken! Heb je zelf een plan of idee? We delen graag onze expertises en geven je graag nieuwe inzichten. Contacteer ons!

Thijs.