Workshop: Visueel procesdenken 18 & 19/03/2019

Geschreven door Thijs op 13 december 2018

Organisaties & bedrijven zijn dagelijks bezig met processen, trajecten en participatie. Deze vorming is bedoeld voor mensen die al met processen bezig zijn.

De nadruk van deze tweedaagse workshop ligt vooral op het visualiseren van processen zodat iedere medewerker ziet waar zijn/haar stem een plaats krijgt binnen het proces, maar ook dat lange, complexe processen in beeld worden gebracht. Het zorgt ervoor dat er een gemeenschappelijke (beeld)taal wordt gesproken en dat containerbegrippen een waarde krijgen.

 

Je leert hoe je tekeningen en beelden kan gebruiken tijdens het trainen, adviseren, leidinggeven en vergaderen. Het helpt om processen duidelijker te stellen.

Verloop?

De eerste dag worden teken-technische skills aangeleerd, de tweede dag bekijken we 4 verschillende toepassingen:

  • een-op-een coaching
  • begeleiden van groepen als actieve deelnemer
  • begeleiden van groepen als passieve deelnemer (maken van sjablonen)
  • visualiseren en registreren van processen als externe

 

Josworld organiseert deze workshop omdat we geloven in de impact van co-creatie en opmerken dat organisaties en bedrijven, die een maatschappelijke meerwaarde creëren nood hebben aan tools om hun verhaal helder te verwoorden.

 

 

Fien Sambaer zal de workshop begeleiden. Fien heeft een achtergrond als illustrator en visual thinker. Ze deed professionele ervaring op in het onderwijs, de socio-culturele – en de artistieke sectorZe raakte geboeid door onderwijs, ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren, Brussel, anderstaligen, participatietrajecten en duurzame samenwerkingen. Daarnaast is ze mede zaakvoerder bij CitySpark.be

Inspiratie & informatie op www.fienne.com